Ce trebuie - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Ce trebuie

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol

Tynutza [6 editari]

Anyhoo [3 editari]

Afiseaza tot
Noutati- ultima ora
Directorul APIA Satu Mare, trimis in judecata pentru luare de mita - bzc 6 August 2014 In cursul lunii mai 2012, in timpul campaniei electorale, inculpatul Pintea Viorel a mai pretins de la acelasi denuntator suma de 5.000 euro, suma din care acesta i-a dat inculpatului, intr-un plic, in biroul acestuia, 3.000 lei. ... In perioada campaniei electorale, din luna mai 2012, inculpatul Pintea Viorel, i-a pretins denuntatorului suma de 30.000 euro, cu motivarea ca trebuie sa dea acesti bani superiorilor sai, asigurandu-l ca, in continuare va beneficia de sprijinul sau ca director APIA....mai mult
Filme Gratis: Cutremur de 3.8 grade în România 6 August 2014 Cutremur de 3.8 grade în România. Un cutremur de 3.8 grade în Zona seismică Vrancea, județul Buzău, a avut loc în noaptea de marți spre miercuri, la ora locală 1 și 24 de minute. Citește mai departe... via web design....mai mult
stiriro: Cutremur de 3,8 grade pe Richter in judetul Buzau, miercuri ... 6 August 2014 Un cutremur cu magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter s-a produs miercuri dimineata, la ora locala 2,24 (23,24 UTC), in zona seismica Vrancea, judetul Buzau, potrivit Institutului National pentru …read more. The post Cutremur de 3,8 grade pe Richter in judetul Buzau, ... Hamas a executat, în timpul războiului din Gaza, m... INFOGRAFIE Supereroii, o superafacere · Angela ... Ce trebuie să faci vara pentru un păr sănătos şi î... SUPER-RAZIE la Gara de Nord: taxiurile defecte și ....mai mult
Cutremur de magnitudine 3,8 in regiunea Vrancea ~ Cutremur.net 6 August 2014 In medie, lunar se produc 7-8 cutremure vrancene subcrustale cu magnitudini egale sau mai mari de 3,0 grade pe scara Richter, dar pot fi luni cu mai multe seisme si luni cu mai putine seisme. De asemenea, in medie se ... Seismele cu MGR > 7 ,0 se produc in Vrancea numai in timpul sau dupa perioade de activitate intensa pe jumatatea estica a faliei nord-anatoliene, pe faliile de decrosare din nordul Iranului, cu sau fara perturbatii majore in Oceanul Indian. In unele cazuri, seismele ......mai mult
Premierul a găsit “tratamentul ideal pentru orice necaz din lume” 6 August 2014 Suma totală trebuie achitată într-un an de zile. Recent, social .... Un cutremur cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter s-a produs marți la prânz, la ora locală 13,00 (10,00 UTC), în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului /INFP/. Cutremurul a ... James Brady, fost secretar de presă la Casa Albă în timpul administraţiei Reagan, a decedat luni, la vârsta de 73 de ani, potrivit unui anunţ făcut de familia acestuia. James Brady a ......mai mult

News powered by: Google Blog Search

Ce trebuie sa faceti in timpul unui cutremur puternic?

1. Pastrati-va calmul, nu intrati in panica, linistiti-i si pe ceilalti, protejati copii, batrinii si femeile.

2. Preveniti tendintele de a parasi locuinta deoarece durata redusa a fazei seismice initiale va face ca faza puternica a miscarii sa va surprinda pe scari, accidentidu-va.

3. Daca va aflati in afara unei cladiri - ramineti departe de aceasta, feriti-va de tencuieli, caramizi, cosuri, parapete, cornise, geamuri, care de obicei se pot prabusi pe strada.

4. Protejati-va sub o grinda, toc de usa solid, birou, masa sau banca din clasa suficient de rezistente spre a va feri de caderea unor lampi, obiecte, mobile suprapuse, tencuieli ornamentale. Sprijiniti-va cu palmele de podea sau tineti-va cu miinile de piciorul mesei sau tocul usii spre a va asigura stabilitatea.

5. Inchideti sursele de foc cind si cit puteti de repede, iar daca a luat foc ceva interveniti imediat dupa ce a trecut socul puternic.

6. Daca sinteti la serviciu aplicati imediat dupa caz masurile de protectie specifice locului dv. de munca.

7. Nu fugiti pe usa, nu sariti pe fereastra, nu alergati pe scari, nu utilizati liftul, dar daca puteti deschideti usa spre a preveni blocarea acesteia, in vederea eventualei evacuari dupa terminarea miscarii seismice si verificarea starii scarilor si azonei de la iesire. Evitati aglomeratia.

8. Nu alergati in strada sau pe strada, deplasati-va calm spre un loc deschis si sigur, feriti-va de versanti de unde pot cadea roci sau unde pot avea loc alunecari de teren.

9. Daca seismul va surprinde in autoturism, opriti-va cit puteti de repede intr-un loc deschis, evitind cladirile prea apropiate de strada, dincolo de poduri, pasaje, linii electrice aeriene si stati inauntru. Feriti-va de firele de curent electric cazute.

10. Daca sinteti intr-un mijloc de transport comun sau in tren, stati pe locul dv. pina se termina miscarea seismica. Conducatorul trebuie sa opreasca si sa deschida usile, dar nu este indicat sa va imbulziti la coborire sau sa spargeti ferestrele.

Un cutremur cu magnitudinea moment in jur de 6 a avut loc marti, 24 august, in zona de coasta a Mexicului.

Imagine atasata: mexic24august.jpg

Seismul s-a produs la ora 2:12 min timp universal, la o adancime de 20 km, si a avut magnitudinea 6,1 pe scara bazata pe moment seismic.


“Ca urmare a dezvoltarii sale urbane deosebite in perioada 1920-1940, care a statuat trecerea la cladiri inalte in zona centrala, s-a ajuns si la vulnerabilitati structurale specifice cladirilor de beton armat din epoca. Cladirile inalte realizate in acele perioade s-au dovedit vulnerabile la cutremure, nu corespund normelor actuale si prezinta pericol grav de avariere si prabusire la miscari seismice puternice”.

“Concentrarea in zona centrala a avarierilor la cladiri inalte in 1940, neglijata si insuficient analizata la vremea respectiva, a constituit cauza generica a prabusirilor multor cladiri din aceeasi generatie la cutremurul din 4 martie 1977″, mai spune domnul Emil-Sever Georgescu.

De-abia incepand cu anii 1943, cladirile au fost proiectate tinandu-se cont de riscul seismic.

Aici puteti descarca lista cladirilor incluse in categoriile de risc seismic I Pericol public, I, II si III. Fisierul este in format PDF. Tot in acest fisier sunt listate si cladirile care au fost deja consolidate.

Dupa cutremur

- verificati daca sunteti ranit sau daca sunt raniti in zona. Administrati primul ajutor.
- Nu folositi telefonul decat daca vreti sa anuntati o urgenta majora.
- imbracati-va in haine rezistente care sa va protejeze de moloz sau de geamuri sparte.
- verificati casa pentru a vedea daca are distrugeri. Daca dvs considerati ca locuinta nu este sigura, iesiti si nu mai intrati inauntru.
- nu aprindeti chibrite, nu folositi intrerupatoare pana cand nu va asigurati ca nu sunt scurgeri de gaze. Folositi lanterne si nu inchideti robinetele principale de la tevi decat daca sunt avarii la acestea.
- daca aveti apa la robinet imediat dupa cutremur, umpleti cu apa cada de baie si orice alte recipiente.
- Ascultati la radio anunturile oficiale.
- nu folositi vehiculul decat in caz de urgenta majora. Pastrati drumurile libere pentru ambulante si pompieri.
- daca sunteti in masina iar in jurul acesteia au cazut cabluri de electricitate de pe stalpi, nu coborati din masina. Asteptati sa fiti salvat.
- stati la 10 m distanta de cablurile cazute de pe stalpi.
- daca aveti animale de companie cautati-le si asigurati-va ca nu sunt ranite....mai mult despre ......[1]
Unelte personale